روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

راه‌های مانع زدایی از جذب سرمایه گذار در حوزه شهری

  • کد خبر: ۱۴۵۸۴۹
  • ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۱
راه‌های مانع زدایی از جذب سرمایه گذار در حوزه شهری
با وجود وضعیت اقتصادی کشور، جذب سرمایه گذار توسط شهرداری‌ها بی شک با دشواری ‎های بسیار روبه رو خواهد بود. به منظور بررسی راه‌های مناسب برای جذب سرمایه گذار به سراغ محمود اولاد، کارشناس اقتصادی کشور، رفته ایم.

مقدسی  | شهرآرانیوز؛  شهرداری‌های کلان شهر‌ها و شهر‌های بزرگ در شرایط فعلی با مشکلات بودجه‌ای و درآمدی مواجه هستند که جذب سرمایه می‌تواند راهکاری جایگزین و پایدار برای تأمین هزینه‌های شهر و کسب درآمد آن‌ها باشد؛ البته با وجود وضعیت اقتصادی کشور، جذب سرمایه گذار توسط شهرداری‌ها بی شک با دشواری ‎های بسیار روبه رو خواهد بود. به منظور بررسی راه‌های مناسب برای جذب سرمایه گذار به سراغ محمود اولاد، کارشناس اقتصادی کشور، رفته ایم.

وی در گفتگو با شهرآرا، با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور شهرداری‌ها از هیچ راهی نمی‌توانند سرمایه گذار جذب کنند، گفت: زمانی می‌توانید از جذب سرمایه گذار صحبت کنید که در اقتصاد کلان چیزی به نام سرمایه گذار، سرمایه گذاری و انگیزه‌های سرمایه گذاری وجود داشته باشد.

وی افزود: زمانی که نرخ تشکیل سرمایه ثابت منفی است، سرمایه گذاری در حد جبران استهلاک هم انجام نمی‌شود، نرخ سرمایه گذاری منفی می‌شود، فرار سرمایه رخ می‌دهد و سرمایه به دلیل تورم سنگین در سطح حفظ ارزش پول در بازار‌های مالی می‌چرخد، دیگر صحبت از چگونگی جذب سرمایه گذار معنا ندارد.

اولاد ادامه داد: ابتدا باید شرایط اقتصاد کلان مساعد باشد و امکان سرمایه گذاری وجود داشته باشد و بعد از این موضوع صحبت کنیم که شهرداری‌ها چگونه می‌توانند سرمایه گذار جذب کنند. اولاد گفت: سال هاست نرخ سرمایه گذاری ثابت ما منفی است، استهلاک جبران نمی‌شود و تمام زیرساخت‌ها و سرمایه‌های ما درحال نابودی است، در چنین شرایطی کدام سرمایه گذار را می‌توان جذب کرد؟

کارشناس اقتصادی کشورمان با اشاره به اینکه فضای کسب وکار منفی است، تصریح کرد: وقتی قوانین و مقررات کارخانجات و صنایع تولیدی به گونه‌ای است که هر شب یک دستور و بخشنامه صادر می‌شود، برای این واحد‌ها مشخص نیست که ماده اولیه را با چه قیمتی می‌توانند بخرند و حتی کالایی را که تولید می‌کنند، می‌توانند بفروشند یا نه. این نااطمینانی و فضای پرریسک، دفع کننده سرمایه است. وی اضافه کرد: سرمایه ترسوست و از این اتفاقات فرار می‌کند. شرط لازم برای جذب سرمایه گذار این است که شرایط اقتصاد کلان اصلاح شود که آن هم به مسائل سیاسی وابسته است. زمانی که این شرط لازم به دست آمد، بعد شرط کافی این است که فضای کسب وکار را بهبود ببخشیم، ریسک سرمایه گذاری را کم کنیم و متغیر‌های نااطمینانی را کاهش دهیم.

اولاد بیان کرد: راهکار‌های بهبود اوضاع و شرایط اقتصاد کلان کشور نه در دست مدیریت شهری بلکه وابسته به سیاست‌های بین المللی است. چقدر و تا کجا می‌خواهیم این انزوای اقتصادی را ادامه دهیم؟ تا کجا می‌خواهیم به گونه‌ای با کشور‌های دیگر مراوده کنیم که حتی کشور‌های دوست ما نیز انگیزه ‎ای برای سرمایه گذاری و کار با ما نداشته باشند؟ تا زمانی که این مسائل حل نشود، نمی‌توان کاری انجام داد.

این کارشناس اقتصادی درباره درآمد‌های پایدار شهری گفت: درحال حاضر شهرداری‌ها نمی‌توانند برای افزایش درآمد پایدار کاری انجام دهند. بخشی از درآمد‌های پایدار، مالیات یا شارژ شهری است، اما در وضعیت کنونی، اقتصاد کلان به شدت در رکود است و رشد اقتصادی و درآمد سرانه حقیقی منفی است.

وی یادآوری کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس تا سال ۹۸ اعلام کرده بود که درآمد سرانه حقیقی ۳۴ درصد کاهش پیدا کرده است، بنابراین حتی اگر نرخ را افزایش دهیم، درآمد کمتری ایجاد می‌شود. زمانی که درآمد‌ها کاهش پیدا می‌کند، هرقدر هم بخواهید مالیات بگیرید، باز افزایشی ندارد. با این وضعیت، شهرداری‌ها هم قفل شده اند و درآمد ندارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->